CREDO

Stílustanácsadás a RuhaguruvalAz én 12 pontom

 1. Számomra nagyon fontos az értő figyelem és az objektív empátia. Kommunikáció szakot végzettként, valamint az erőszakmentes kommunikáció lelkes rajongójaként a tanácsadásom az igények feltárásán alapszik.

  Minden esetben törekszem a pozitív kommunikációra, mivel a hiteles objektivitás mellett nagyon fontosnak tartom a pozitív élmény kialakítását is! 

 2. A szakmai szempontok mellett figyelembe veszem a Te saját egyéni jellemzőidet is. Tehát a tanácsadásom után nem KELL majd mindenáron máshogyan öltözködnöd vagy frizurát váltanod! Nem másoknak vagy nekem KELL majd tetszened, hiszen az a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad a bőrödben! Én csak javaslatot teszek, tudást adok a kezedbe, azonban a változásra való igény benned kell, hogy megszülessen és a Te döntésed lesz, hogy mit valósítasz meg a kapott csomagból és mit nem.
 3. Tekintettel leszek rá, ha valamilyen ruhadarabtól ódzkodsz vagy nem tetszik. Azonban szeretnélek megkérni, hogy légy nyitott az új ötletek kipróbálására és arra, hogy mást is hordj, mint eddig. Változni csak akkor tudsz, ha mást csinálsz és másképp, mint ahogyan korábban!

 4. Alapos vagyok, így nem igazán tudom lerövidíteni a tanácsadást. Ha mindketten rászánjuk az időt, és nem kell rohanni utána sehova, az nagyban segíti a közös munkát.

 5. Kérlek, hogy időpont változtatási kérésedet vagy lemondási szándékodat legalább 3 munkanappal a megbeszélt időpont előtt jelezd nekem, hogy én is aszerint gazdálkodhassak az időmmel, illetve, hogy szükség esetén tudjak más vendéget fogadni a helyedre. Amennyiben ezt nem teszed meg, úgy sajnos lemondási/késedelmi díjat kell felszámoljak. 

 6. Ajándékba szánod a tanácsadást? Ennek semmi akadálya, azonban vedd figyelembe, hogy csak azokat az ügyfeleket tudom elvállalni, akik saját maguktól is szeretnének jönni! Bizonyosodj meg róla, hogy az ajándékozott is biztosan nyitott a lehetőségre és szeretné a változást, ugyanis ez komoly felkészülést igényel mind az ügyfél, mind az én részemről. 

 7. A színtanácsadás természetes fény mellett végezhető el a legjobban, ezért mindenképp nappali fénynél kell majd megcsinálnunk. Lehetőség szerint a „Mindent tudni akarok csomagot!” 9:30 körül érdemes elkezdeni. 
 8. Tudnod kell, hogy nálam nem a divatról fogsz tanulni! Klasszikus és időtálló ruhák közül fogjuk kiválogatni a számodra legelőnyösebbeket! Miért? Mert a divatos holmik legtöbbször túlhangsúlyoznak egy részletet, ami nem mindenkinek áll jól. A divat múlandó, de a stílus örök! 
 9. Ésszel vásároljunk!

  Fontosnak tartom a fenntarthatóságot, a praktikus és célszerűséget, valamint törekszem a lényeglátó minimalizmusra az élet minden területén. Éppen ezért előszeretettel vásárolok használt ruha boltokban, hiszen így kedvezőbb áron lehet hozzájutni márkás termékekhez. A siker itt is, mint minden esetben a választéktól függ és bár több energiát és körültekintést igényel a válogatás, mint egy fast fashion bolt esetében, de szakértő segítséggel egy jól összeválogatott ruhatárad lesz, felesleges darabok nélkül. A vásárlás kb. 3-4 órát vesz igénybe és célszerű a gardróbrendezés után kérni, mert így tudok neked segíteni az alapruhatár összeállításában is. Ettől függetlenül természetesen kérheted a vásárlást külön is, akár egy-egy konkrét darab beszerzése kapcsán, vagy ha valamilyen különleges alkalomra szeretnél szettet magadnak. 

 10. Egyéniség

  Tudnod kell, hogy nem fogom neked megmondani, hogy melyik stílust kövesd, hiszen ösztönösen idegenkedünk vagy vonzódunk egy-egy irányzathoz. Arról nem is beszélve, hogy lehet több stílusunk is a különböző életterületeink szerint. Az a lényeg, hogy ne félj megmutatni magad! Együtt kialakítjuk majd a korodhoz és életstílusodhoz legmegfelelőbb öltözködési formát. 

Segítségképpen például fellapozhatod majd az általam készített Stílus Válogatást is, amiből kiderül, hogy: 

 • milyen ruhadarabok, kiegészítők és egyéb apró részletek tartoznak az egyes stílus(ok)hoz, amelyet kiválasztottál magadnak
 • ez alapján meg fogod érteni azt is, hogy miért idegenkedsz egy bizonyos ruhától, miért nem vetted még fel soha vagy miért nem érezted jól magad benne. 

12. Kiknek ajánlom a szolgáltatás?

Elsősorban 40 feletti korosztályt tekintem a szakterületemnek, lévén, hogy én is az vagyok. De természetesen tudok segíteni az ettől eltérő korosztálynak is, ha el tudod fogadni, hogy a stílus értékállósága nem függ az épp aktuális, múlandó trendektől. A szakmai szempontok objektívek, ami színeket és az alkatelemzést illeti, a stílus viszont egyedi, ez tőled függ.

A ráhangoló beszélgetés során feltárjuk, hogy mi az, amiben szeretnél változást elérni, és ez miért fontos számodra. Az öltözködés pedig egy csodás eszközöd lehet céljaid elérésében!

Ennek előkészítéseképpen a szolgáltatás megrendelése esetén egy kérdőívet fogok neked küldeni, amit kérlek gondolj végig alaposan, hogy a közös munka során minél inkább a vágyott célodra tudjak fókuszálni.

Mi a mottóm?

Ahogy a Facebook oldalamon is olvashatod: “Az igényes, tudatos öltözködés nem cél, hanem eszköz, annak érdekében, hogy ha jót akarsz tenni a világban, akkor rád figyeljenek, és szimpatikusnak találjanak.”

Kövess Facebookon Instagramon l Pinteresten l Youtube-on 

Ismerd meg a rád szabott rendszert!

Azoknak ajánlom a közös munkát, akik készek a változásra és nyitottak az új dolgokra is!