GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések, amik felmerülhetnek benned a tanácsadás előtt:

A fejet és a ruhát letakarjuk egy semleges, fehér színű sapkával és kendővel. 130 színkendőt teszek az nyakadhoz, és azt figyelem, hogyan változik el a színek hatására az arcbőröd árnyalata. Hogy csillog a szemed, melyiktől jönnek ki jobban a bőrhibák. Melyiktől látszik a bőröd rózsaszínesebb árnyalatúnak, finomabbnak, üdébbnek. Melyiktől szürkül be, melyikben tűnsz öregebbnek, ráncosabbnak, árkosabbnak.

Ez egy szubjektív szakma, és igen nehéz. Nagy mértékben függ attól, hogy a tanácsadó milyen fényviszonyok mellett tesztel. Letakarja-e a vendég haját, ruháját.  Ha sminktükör előtt zajlik a tesztelés, annak a lámpának van valamilyen fénye (hideg, vagy meleg), így a tesztelés eredménye azon körülmények között objektív. A napfényben, természetes fényben azonban más lehet.

Én természetes fény mellett tesztelek, és csak személyesen.

Azért, mert ha a megfelelő színeket viseled, akkor ez egy klassz belépő a bizalomépítés felé, mert tudat alatt szimpatikusabbnak, hitelesebbnek tűnsz, ha harmonikusabbnak a megjelenésed. Ezáltal jobban figyelnek rád. Szívessebben vannak veled együtt.

Én a tesztelés során mindig figyelem, hogy melyik kendőhöz milyen a vendég viszonya. Nagyon nem tetsző színeket nem erőltetek rá. De a tükörben te is látni fogod, mert elmagyarázom, hogy melyiknél mit kell figyelni. Onnantól kezdve szépen lassan beépül a tudás. Sok esetben azért jó viszonyban van az ember azoknak a színeknek egy részével, amik jól állnak neki, csak sok az összevisszaság, mert nem látja a színek közötti különbséget, és hogy melyik mitől, ill. sok szín keveredik egy-egy szekrényben. Ill. sok a téves hit (pl. hogy a fekete mindenkinek jól áll).

Ha elkezdted azokat a színeket hordani, és idegenül hat, újra nekifutunk (ez a garancia, így ezért már nem kell fizetned).  Igen, van olyan bőrtípus, ami alig mozdul el a különböző színek hatására. Ez főleg dohányzás, szolárium, lebarnulás, vérszegénység, rosaceas bőrhiba esetében fordulhat elő. De van akinek csak egyszerűen „áll” az arca, és nem mozdul semelyik szín hatására. Akkor a külső, természetes jellemzőiből indulunk ki elsősorban (szem szín, szeme fehérje, nyaka, arca színe).
Van lehetőség arra is, hogy egy kontroll tanácsadó társamat kérjem meg, és ketten ellenőrizzük az eredményt.

A stílust nem én határozom meg számodra, de az általam átküldött rendszerbe rakott stíluscsoportokból te választasz. Ezeknek elmagyarázom a jellemzőit. És megbeszéljük melyik keverhető melyikkel, melyik nem.

Hozzám akkor érdemes jönni, ha nem csak a kíváncsiság vezérel, hanem egyfajta személyiség fejlődéshez szeretnéd használni az öltözködésed átalakítását. Ehhez pedig tudnunk kell, mi a célod. Ezt egy helybeli beszélgetésnél is ki lehetne deríteni, de így egyrészt megvan írásban, nyomon követhető a folyamat, hogy honnan indultál, hova jutottál. Másrészt itt időt spórolunk vele, valamint jobban át tudod gondolni a válaszokat.

A divat mindig túlhangsúlyoz valamit (nyakat, vállat, bokát, derekat, hasat), ami valamelyik alkatnak jól áll, valamelyiknek nem. A széles válltömés pl. a keskeny vállúaknak jó volt a 90-es években, a széles vállúaknak nem. Most a 7/8-os nadrág divat, ami csak az arányos lábúaknak áll jól, mert a hosszú lábúaknak olyan hatása van, mintha kinőtték volna. A rövid lábúakat rövidíti. A „has ki van” póló is csak a szép formájú, tónusos hason mutat jól, de pocakkal, rügyőkkel, narancsbőrrel, műtét nyomával visszatetsző. A színek is szezonálisak a nagy divatházak által. De az biztos, hogy nem mindenkinek áll jól minden szín!

Érdemes tudni, ill. a tanácsadás során megtanulni, hogy milyen fazonok előnyösek nekünk, így az aktuális divatból mi az, ami előnyös számunkra, azt alkalmazzuk bátran, és mi az, ami nem.

A sima farmer + pólót (hosszú, rövid) sokan hívják „sportos”stílusnak. Ez azonban nem az. Ez a NO STYLE. A „stílus” a 3. ruhadarabnál kezdődik: sál, ékszer, blézer, kardigán, kendő. Ettől tűnsz ki a  tömegből.

Mi, akik a Kívül Belül Vonzó Stílusiskolában tanultunk, mind ilyen alaposan végezzük a tanácsadást. Nem csak a színeid teszteljük ki, hanem a megfelelő alapozó színt is, hajszíneket, hajformát. Ráadásul nálam a coaching beszélgetés a tanácsadás alapja, hogy lássuk milyen szükségletek, igények húzódnak meg az öltözködés mögött. Mert ez csak egy eszköz, de tudni kell, mire használjuk, és mit akarunk igazán!

Ha mindenki tudná, akkor tele lennének az utcák jól, egyedien, finoman, és stílusan öltözött emberekkel. Szépen kisminkelt nőkkel, az alakra szabott ruhában, igényes hajjal, megfelelő hajszínekkel, ápolt arc szőrzettel… De nem így van, ugye?

Magyarországon sajnos még mindig nem terjedt el a „stílus”, főleg a 40 feletti korosztálynál. És a lustaság, kényelemszeretet miatt sokan nem is akarnak ezzel időt tölteni, pedig megéri, mert minőségibb kisugárzást eredményez.  

Nem csak az általam javasolt helyszíneken lehet, csak itt van viszonylag sokféle különböző stílus egy helyen. De természetesen bármilyen, általad kedvelt helyet is felkereshetünk. Sőt varrathatsz is, ha van egy alaptípus, ami jól áll. Én is ezt csinálom.

A színtanácsadáshoz fontos a semleges háttér, fehér színű fal, semleges színű bútorok, hely a kipakolásra, megfelelő helyen lévő ablak, természetes fénnyel. És elég sok a kellék, amit vinnem kellene.

Természetesen igen! 😊 Ez esetben használt ruha boltokban fogunk kincsekre vadászni! Néhány alapdarabból nagyon sokféleképpen lehet öltözni.

Alapvetően ez a rész lehetne, ha megtörtént a színtípus meghatározás. Csak ehhez nagyon jó fényviszonyok kellene, természetes fény, semleges színű bútorok. Tehát, ha van egy jó kamerád, és úgy tudod állítani a laptopod, hogy te szemben állsz a fénnyel, és teljes alak látszik, akkor tudok távolról is alakot elemezni.

Én azért vállalom csak ruhákkal együtt az alkatelemzést, mert így tudom gyakorlativá tenni a tudást. Ezeken keresztül jobban el tudom magyarázni az alkati jellemzőidet, és te is jobban megérted mi áll jól, és miért, mert lefotózva teljesen más hatás, mint a tükörben látva.
Ráadásul sokszor hiányoznak a kiegészítők egy ruhatárból, így sokszor a sajátjaimat adom kölcsön a fotózás idejére, ami ötletet tud adni később neked.

Igen, előfordulhat az is, hogy semmi sem kapunk. Viszont nem is vettél semmi feleslegeset. Tehát már spóroltál vele! 😊 A tükörben nem azt látod, amit/ahogy mások látnak, hanem egy művészi koncepciót látsz, amiben elképzeled magad. És mire hazamész, az a varázs elmúlik, kiderült nem tudod mihez felvenni, és az árcédulás tévedés ott foglalja a helyet a szekrényedbe, vagy elkerül egy rokonodhoz. Te pedig feleslegesen dobtad ki rá a pénzt.

Ha velem vásárolsz, egy-két ruhának az árával többet fizetsz ki ugyan, de olyan szetteket veszünk, ha szerencsénk van, és a választék is úgy akarja, amiket 10 éven át is hordani tudsz, hacsak meg nem változik az alakod. Kevesebb, de ütősebb darabod lesz, amiben garantáltan jól nézel ki. Ezt pedig a környezeted is vissza fogja jelezni villámgyorsan! 😊Megéri, hidd el, a szakember külső szemszögét használni tükörnek!

Én a változásban hiszek, és ehhez nagyon nagy elszántság kell. Ha valakinek ajándékba adjuk, és ő nem tud róla, talán meg sem született benne az igény. Ha pedig nem működik együtt, akkor kárba veszett idő, energia mindkettőnk részéről. Ráadásul így sok esetben még kritikának is megélheti az illető. Érdemes ezt vele megbeszélni.

Csak abban az esetben vállalok ajándék tanácsadást, ha a vágy a megajándékozottól indul, ill. ha a megajándékozott tud róla. 

Mert nálam az alkatelemzésben benne van a kisbőröndnyi ruha átválogatása, és szettekbe rakása is, amihez viszont már tudnom kell a színtípust.

A ruhák átválogatásának egyik alapja a megfelelő színek, és az alkat elemzése. Amikor ez már megvan fejben, megvan munkafüzetben, akkor arra támaszkodva kerülnek kiszelektálásra a nem megfelelő színek, és fazonok. És utána is mindent felveszünk, ami jónak tűnik, mert a tényleges felvétel dönti el, miben nézel ki jól, miben nem. És itt kiegészítőket használok (kendőket, bizsukat), amitől stílusosabb lesz egy-egy szett.  

Lehet átutalással, és készpénzben is. Elektronikus számlát állítok ki, az előre általad jelzett módon.

A tanácsadás időpontjának a lefoglalása 5000 Ft-os előleg átutalása után véglegesül.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Tudatos Öltözködési programmal a személyes márkaépítésért!