RÓLAM

Share this

Oláh Anikó stílustanácsadó

Oláh Anikó coach és stílustanácsadó

 

 

Soha  nincs második lehetőséged megváltoztatni az első benyomást!”  (Will Rogers)

 

 

Miben hiszek?

Ahogy a Facebook oldalamon is olvashatod:

Az igényes, tudatos öltözködés nem cél, hanem eszköz, annak érdekében, hogy ha jót akarsz tenni a világban, akkor rád figyeljenek, és szimpatikusnak találjanak.” (Oláh Anikó)

Mi a célod?

 • Álláskeresés, pártalálás, vagy most állsz vissza munkába?
 • Új hivatást akarsz választani?
 • Szimpatikusnak, magabiztosnak, bizalomkeltőnek szeretnél látszani?
 • Keresed a méltó megjelenést a szakmai hitelességed mellé?
 • Anyarobot lettél a családi logisztikában, és szeretnéd újra megtalálni a Nőt magadban?
 • Nem tudod a személyiségedhez milyen stílus illik?

A stílus coaching pont ezekben segít!

Mitől leszünk jó nők?

RTL Klub műsorában erről beszéltem részletesebben (az adás 1. riportja 1:52-nél): 

Stílus és coaching hogyan függ össze?

A stílusod a márkád! A kapu, amivel nyitni tudsz az emberek felé!

A stílustanácsadás: változás külső eszközökkel, ami befele hat.

Azt tapasztaltam, hogy az öltözködési tanácsadás meggyorsítja a változás folyamatát, katalizátorként hat, mert gyorsabban kapunk pozitív visszajelzést, ami spirálszerűen emel minket felfelé.

A coaching: belső változás, ami kifelé sugárzik. Ha tudjuk, hogy hova akarunk eljutni, mi az oka, és mi a cél, akkor ez a változás tartós lesz!

Szakmai múlt:

Már az egyetemen is a tanári szakma mellett a kommunikáció érdekelt.

És tulajdonképpen az öltözködés egy kétirányú kommunikációs folyamat!

Más-más ruhában másképpp viselkedsz, ezáltal másmilyen hatást váltasz ki a világban, és a környezet visszajelzése is visszahat rád.

Azóta is folyamatosan tanulok és fejlesztem önmagam: a teljesség igénye nélkül tanultam a hatékonyság tréninget, erőszakmentes kommunikációt; asszertív kommunikációt;  life és business coachingot; majd a nagyon alapos Kívül-Belül Vonzó Stílusiskola által stílustanácsadói szakmai képzést kaptam.


Stílustanácsadás a Ruhaguruval

 

Tudnivalók:

 1. Számomra nagyon fontos az értő figyelem és az objektív empátia. Kommunikáció szakot végzettként, valamint az erőszakmentes kommunikáció lelkes rajongójaként a tanácsadásom az igények feltárásán alapszik.Minden esetben törekszem a pozitív kommunikációra, mivel a hiteles objektivitás mellett nagyon fontosnak tartom a pozitív élmény kialakítását is!
 2. A szakmai szempontok mellett figyelembe veszem a Te saját egyéni jellemzőidet is. Tehát a tanácsadásom után nem KELL majd mindenáron máshogyan öltözködnöd vagy frizurát váltanod! Nem másoknak vagy nekem KELL majd tetszened, hiszen az a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad a bőrödben! Én csak javaslatot teszek, tudást adok a kezedbe, azonban a változásra való igény benned kell, hogy megszülessen és a Te döntésed lesz, hogy mit valósítasz meg a kapott csomagból és mit nem.
 3. Tekintettel leszek rá, ha valamilyen ruhadarabtól ódzkodsz vagy nem tetszik. Azonban szeretnélek megkérni, hogy légy nyitott az új ötletek kipróbálására és arra, hogy mást is hordj, mint eddig. Változni csak akkor tudsz, ha mást csinálsz és másképp, mint ahogyan korábban!
 4. Alapos vagyok, így nem igazán tudom lerövidíteni a tanácsadást. Ha mindketten rászánjuk az időt, és nem kell rohanni utána sehova, az nagyban segíti a közös munkát.
 5. Kérlek, hogy időpont változtatási kérésedet vagy lemondási szándékodat legalább 3 munkanappal a megbeszélt időpont előtt jelezd nekem, hogy én is aszerint gazdálkodhassak az időmmel, illetve, hogy szükség esetén tudjak más vendéget fogadni a helyedre. Amennyiben ezt nem teszed meg, úgy sajnos lemondási/késedelmi díjat kell felszámoljak.
 6. Ajándékba szánod a tanácsadást? Ennek semmi akadálya, azonban vedd figyelembe, hogy csak azokat az ügyfeleket tudom elvállalni, akik saját maguktól is szeretnének jönni! Bizonyosodj meg róla, hogy az ajándékozott is biztosan nyitott a lehetőségre és szeretné a változást, ugyanis ez komoly felkészülést igényel mind az ügyfél, mind az én részemről.
 7. A színtanácsadás természetes fény mellett végezhető el a legjobban, ezért mindenképp nappali fénynél kell majd megcsinálnunk. Lehetőség szerint a Szín és Stílustanácsadás Komplex Program! 9:30 körül érdemes elkezdeni.
 8. Nálam nem a divatról fogsz tanulni! Klasszikus és időtálló ruhák közül fogjuk kiválogatni a számodra legelőnyösebbeket! Miért? Mert a divatos holmik legtöbbször túlhangsúlyoznak egy részletet, ami nem mindenkinek áll jól. A divat múlandó, de a stílus örök!
 9. Ésszel vásároljunk!
  Fontosnak tartom a fenntarthatóságot, a praktikus és célszerűséget, valamint törekszem a lényeglátó minimalizmusra az élet minden területén. Éppen ezért vásárolok használt ruha boltokban is, hiszen így kedvezőbb áron lehet hozzájutni márkás termékekhez. A siker itt is, mint minden esetben a választéktól függ és bár több energiát és körültekintést igényel a válogatás, mint egy fast fashion bolt esetében, de szakértő segítséggel egy jól összeválogatott ruhatárad lesz, felesleges darabok nélkül. A vásárlás kb. 3-4 órát vesz igénybe és célszerű a gardróbrendezés után kérni, mert így tudok neked segíteni az alapruhatár összeállításában is. Ettől függetlenül természetesen kérheted a vásárlást külön is, akár egy-egy konkrét darab beszerzése kapcsán, vagy ha valamilyen különleges alkalomra szeretnél szettet magadnak.
 10. Egyéniség.
  Nem fogom neked megmondani, hogy melyik stílust kövesd, hiszen ösztönösen idegenkedünk vagy vonzódunk egy-egy irányzathoz. Arról nem is beszélve, hogy lehet több stílusunk is a különböző életterületeink szerint. Az a lényeg, hogy ne félj megmutatni magad! Együtt kialakítjuk majd a korodhoz és életstílusodhoz legmegfelelőbb öltözködési formát.

Segítségképpen például fellapozhatod majd az általam készített Stílus Válogatást is, amiből kiderül, hogy:

 • milyen ruhadarabok, kiegészítők és egyéb apró részletek tartoznak az egyes stílus(ok)hoz, amelyet kiválasztottál magadnak
 • ez alapján meg fogod érteni azt is, hogy miért idegenkedsz egy bizonyos ruhától, miért nem vetted még fel soha vagy miért nem érezted jól magad benne.

Kiknek ajánlom a szolgáltatás?

Elsősorban 40 feletti korosztályt tekintem a szakterületemnek, lévén, hogy én is az vagyok. De természetesen tudok segíteni az ettől eltérő korosztálynak is, ha el tudod fogadni, hogy a stílus értékállósága nem függ az épp aktuális, múlandó trendektől. A szakmai szempontok objektívek, ami színeket és az alkatelemzést illeti, a stílus viszont egyedi, ez tőled függ.

A ráhangoló beszélgetés során feltárjuk, hogy mi az, amiben szeretnél változást elérni, és ez miért fontos számodra. Az öltözködés pedig egy csodás eszközöd lehet céljaid elérésében!

Ennek előkészítéseképpen a szolgáltatás megrendelése esetén egy kérdőívet fogok neked küldeni, amit kérlek gondolj végig alaposan, hogy a közös munka során minél inkább a vágyott célodra tudjak fókuszálni.

Azoknak ajánlom a közös munkát, akik készek a változásra és nyitottak az új dolgokra is!”

Kövess Facebookon Instagramon lPinteresten Youtube-on 

Tarts velem, és találd meg magadban az Új Nőt vagy az Új Férfit aki nem csak álmodozik, de el is indul az úton egy Új Önmaga felé!

További kérdésed van?